ktimalogic

ktimalogic

Ξέρεις τι σημαίνει Έλληνας;

Αν δεν ξέρετε τι σημαίνει Έλληνας και γιατί είναι έτσι η Ελλάδα ή αν ξέρετε και θέλετε μια επιπλέον απόδειξη, διαβάστε το παρακάτω άρθρο.
Υπάλληλοι με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου, ορισμένου χρόνου, εργάζονταν σε εταιρία φύλαξης και είχαν - ανέφεραν κάποια προβλήματα, εκ των οποίων μερικά ήταν:
  1. Πληρώνονταν κάποιο ποσό ως μισθό μέσω τραπέζης, αλλά υπέγραφαν πως έλαβαν περισσότερα σε έγγραφα της εταιρίας.
  2. Δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και δώρο αδείας τα πληρώνονταν μόνο στα χαρτιά.
  3. Δεν πληρώνονταν εγκαίρως, αλλά μερικές φορές μετά και από 3-4 μήνες, ενώ η εταιρία λάμβανε χρήματα για τις υπηρεσίες της από το Ελληνικό Δημόσιο.
  4. Δηλώνονταν από την εταιρία πως δουλεύουν και πρωί – απόγευμα, αλλά δούλευαν μόνο νύχτα (για κάποιο χρονικό διάστημα).
  5. Δήλωνε η εταιρία και υπαλλήλους “φαντάσματα”, ενώ άλλοι έκαναν την δουλειά.
Ένας προφανώς αφελής, που δεν ήταν καν υπάλληλος της εταιρίας, ακούγοντας αυτά που βιώνουν και επειδή ένας υπάλληλος που διαμαρτυρήθηκε γι' αυτά στην επιθεώρηση εργασίας, τον φόβισαν, μετέπειτα απολύθηκε και ουδέποτε δικαιώθηκε, κατήγγειλε αυτά στο ΣΔΟΕ γιατί υπήρχε προφανώς και φοροδιαφυγή της εταιρίας.
  • Η εταιρία τότε φύλαγε και τις εγκαταστάσεις του ΣΔΟΕ και του Υπουργείου Οικονομικών(!!!) και τον έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους (οι του ΣΔΟΕ). Δεν του έδιναν ούτε τον αριθμό πρωτοκόλλου της καταγγελίας του!
  • Έτσι μετέπειτα κατήγγειλε και το ΣΔΟΕ στην Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης και ο Υπουργός Οικονομικών (υφυπουργός) ανέθεσε την έρευνα στο ΣΔΟΕ!!! Ήτοι, το ΣΔΟΕ να ελέγξει τον εαυτό του.
  • Το ΣΔΟΕ, το οποίο πρέπει να είναι μια διεφθαρμένη υπηρεσία, τον ξανά έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του και μάλλον τα έκανε “πλακάκια” με τον υπουργό.
  • Ξανά κατήγγειλε το ΣΔΟΕ και τον υπουργό πλέον στην Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης (κ. Μπαλτάκος τότε) και εντέλει το ΣΔΟΕ του έδωσε κάποιους αριθμούς πρωτοκόλλου της καταγγελίας του και τίποτε άλλο.
Η εταιρία εν τω μεταξύ, υπερηφανευόταν στους υπαλλήλους της και ειδικά σε αυτόν που απέλυσε, πως τα ξέρει όλα και πως δεν μπορεί κανείς να τα βάλει μαζί της (είχε “άκρες” παντού).
Ο υπάλληλος που έκανε τις καταγγελίες και απολύθηκε, λοιδορήθηκε από κάποιους από τους άλλους υπαλλήλους, πως τα έκανε όλα από καπρίτσιο, πως δεν είχε ανάγκη από τη δουλεία και πως ήταν πλούσιος. Επίσης, έλεγαν πως δεν υπάρχει κράτος και κακώς έγινε ότι έγινε με τις καταγγελίες και πως ο αφελής που ενημέρωσε το ΣΔΟΕ είναι δικομανής και την “βρίσκει” με καταγγελίες.
Για την εταιρία αυτή έκανε καταγγελία και ερώτηση στην βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ, οπότε ο αφελής της υπόθεσης, μήνες μετά τις καταγγελίες, έδωσε όλα τα στοιχεία στο κόμμα αυτό, που έδειχναν πως το ΣΔΟΕ και η κυβέρνηση γνώριζε από καιρό, αλλά ... τα έκανε “μούχτι” ή αν προτιμάτε “γαργάρα”.
  • Μετά από αυτό, ξαφνικά το ΣΔΟΕ ενδιαφέρθηκε!!! Μάλιστα με έγγραφο του προς τον αφελή, δήλωσε πως υπάρχει σωρεία καταγγελιών για την εταιρία αυτή, αλλά αναφορά σε ενέργειες του δεν έκανε, αλλά ότι θα κάνει. Δεν έκανε ουσιαστικά τίποτα έως τότε.
  • Μετέπειτα μάλλον μετανόησε το ΣΔΟΕ και ενημέρωσε εγγράφως τους καταγγέλλοντες πως θα παραδώσει τις καταγγελίες τους στην εταιρία, διότι έχει νομίμως το δικαίωμα, ενώ γνώριζε πως έτσι ουσιαστικά τους έδινε βορά στην εταιρία για να ασκήσει εναντίον τους εκφοβισμό (με εξώδικα, μηνύσεις, να τους αναγκάσει να αποδείξουν πως δεν είναι ελέφαντες) και έδινε παράλληλα χρόνο στην εταιρία για να καλυφθεί.
  • Ο αφελής της υπόθεσης δεν “μάσησε”, τους απάντησε πως δεν έκαναν ουσιαστικά τίποτα και πως έτσι προστατεύουν την εταιρία. Τους κατήγγειλε εγγράφως στον υπουργό Οικονομικών (τον νέο) και σε πολλούς άλλους και ουσιαστικά έτσι έγινε πλέον φανερό, πως το ΣΔΟΕ δεν λειτουργεί σε καμιά περίπτωση ορθά και πως ενδεχομένως είναι μια άκρως διεφθαρμένη υπηρεσία (και θα τους πάρει και αυτούς η μπάλα... αν συνεχίσουν να τους καλύπτουν).
Κάλεσαν λοιπόν οι του ΣΔΟΕ τους υπαλλήλους της εταιρίας, εντέλει να καταθέσουν επί της υποθέσεως, αφού ειδοποιήθηκε η εταιρία να “καλοπιάσει” τους πρώην υπαλλήλους της νωρίτερα (η σύμβαση της με το δημόσιο πλέον έληξε) και οι πρώην υπάλληλοι, με λίγες υποσχέσεις, ίσως και χρήμα, σχεδόν όλοι έσπευσαν να την υπερασπιστούν και από πρώην θύματα, έγιναν θύτες!
Αυτή είναι η Ελλάδα και είναι όπως είναι γιατί έτσι είναι οι Έλληνες. Ο Έλλην είναι ραγιάς και μάγκας, κλαψιάρης και θαρραλέος, έξυπνος και κουτοπόνηρος, επαναστάτης και μουλωχτός, θύμα και θύτης, ταυτοχρόνως!

Ο αφελής,

Γιώργος Τασκασαπλίδης

Υ.Γ.: Όλα τα έγγραφα που αναφέρονται στην παραπάνω επιστολή είναι υπαρκτά και στην κατοχή μου. Φήμες, απόψεις και καταγγελλόμενα των υπαλλήλων δεν δύναμαι να τα αποδείξω γιατί δεν θέλουνε ούτε οι ίδιοι. Η εταιρία θεωρώ πως αν τους έκανε κάτι, τους έκανε λίγα και πως τους άξιζαν πολλά παραπάνω. Το κράτος (εκτός του ΣΔΟΕ και του Υπουργείου Οικονομικών) είναι σχετικά καλό, σε σχέση πάντα με τους πολίτες του.


ΚΑΘΡΕΦΤΗΣαλμωπιας
Share on Google Plus

About ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας

Ο e-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Η προσπάθεια αφορά την πληρέστερη ενημέρωση σας...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ