ktimalogic

ktimalogic

Θέμα Μπουτάρη στον Δήμο Θεσσαλονίκης θέτει ευθέως η παραίτηση του αντιδημάρχου Οικονομικών, Χασδάι Καπόν

Θέμα Μπουτάρη στον Δήμο Θεσσαλονίκης θέτει ευθέως η παραίτηση του αντιδημάρχου Οικονομικών, Χασδάι Καπόν, σε βάρος του οποίου άσκησε νέα ποινική δίωξη -σε βαθμό κακουργήματος- η εισαγγελία Πρωτοδικών, για τα θαλασσοδάνεια που η PROTON BANK έδινε στα στελέχη της.
Ο κ.Καπόν με την παραίτηση του επιβεβαίωσε, ότι η δίωξη αφορά αυτόν, αν και από την εισαγγελία δεν είχαν ανακοινωθεί τα ονόματα των δυο επιχειρηματιών (το δικό του κι ενός συνεταίρου του, όπως λέει ο εισαγγελέας), οι οποίοι ήταν οι στόχοι της δίωξης.
Όμως, από τα στοιχεία που είχε ανακοινώσει η εισαγγελία προέκυπτε μία εντυπωσιακή ταύτιση με τα στοιχεία, με βάση τα οποία πριν από 4 μήνες είχε διατάξει προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αργύρης Δημόπουλος.
Όμως όταν είχαν δημοσιοποιηθεί τα στοιχεία, ο κ.Μπουτάρης είχε δηλώσει από βήματος του Δημοτικού Συμβουλίου: «Ο Χασδάι Καπόν χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης μου κι εκεί το κλείνω το θέμα, σε περίπτωση που προχωρήσει σε ανάκριση και κατηγορηθεί ο κ. Καπόν, τότε είναι άλλη υπόθεση».
Ο εισαγγελέας σήμερα ανέφερε ότι άσκησε ΝΕΑ ποινική δίωξη, γεγονός που σημαίνει ότι ήδη υπήρχε και παλαιότερη, την οποία ο κ.Μπουτάρης δε γνώριζε ή ισχυριζόταν ότι δεν γνώριζε. Γνώριζε, όμως, το θέμα, καθώς από το καλοκαίρι είχε ευχηθεί να τελειώσει η προσωπική περιπέτεια του αντιδημάρχου του.
Σε κάθε περίπτωση, έχει την απόλυτη ευθύνη για το γεγονός, ότι ανέθεσε τα οικονομικά του Δήμου Θεσσαλονίκης σε κάποιον, ο οποίος δεν εξυπηρετούσε τα ύψους 13,2 εκ. ευρώ δάνειά του και είχε μηνυθεί από τον εκκαθαριστή της PROTON BANK γι’ αυτό.
Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι μιλώντας στη βουλή πριν από ένα χρόνο ο τότε εισαγγελέας και νυν υπουργός για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης είχε πει για τα δάνεια που η PROTON BANK έδινε στα στελέχη της: “Ο όλος σχεδιασμός ήταν να φαίνεται, ότι κάποιοι παίρνουν δάνεια, που στη συνέχεια δεν μπορούν να πληρώσουν. Οποίος έπαιρνε δάνειο στη συνέχεια φρόντιζε να κρύψει τα περιουσιακά του στοιχεία. Το κόλπο ήταν να δείχνουν τους κακούς δανειολήπτες. Τα δάνεια ήταν φερεντζές, τα λεφτά πήγαιναν αλλού. Ακόμα το τοπίο είναι άγνωστο και δεν έχει φωτιστεί”.
Όπως έχει γίνει γνωστό, από τα 13,2 εκ. του δανείου, που ο κ.Καπόν έλαβε τον Ιουλίου 2011, τα 8,8 εκατ. ευρώ αποπλήρωσαν προηγούμενα δάνειά του και ένα ποσό 3,6 εκ. ευρώ πιστώθηκε στους λογαριασμούς της εταιρείας συμφερόντων του CIARA FINANCE CO.
Ο κ.Καπόν, όμως, δεν κατέγραψε ούτε τα δάνεια, ούτε την συγκεκριμένη εταιρεία στη δήλωση “πόθεν έσχες”, την οποία υποχρεούται να καταθέτει ως αντιδήμαρχος.
Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ο κ.Καπόν πήρε το τεράστιο δάνειο τον Ιούλιο του 2011, παρά το γεγονός ότι από το τέλος του έτους 2010 είχε δοθεί εντολή από την ΤτΕ προς την Proton, να ακολουθήσει «πολιτική σημαντικής πιστωτικής συρρίκνωσης μείωσης του δανειακού χαρτοφυλακίου».
Όπως προκύπτει, ο κ.Μπουτάρης δεν ήταν απλώς πολιτικός προϊστάμενος του κ.Καπόν, καθώς τους συνδέουν βαθύτεροι προσωπικοί δεσμοί.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης οφείλει πολλές εξηγήσεις. Ορισμένες θα τις δώσει όταν ερωτηθεί αρμοδίως. Τις άλλες πρέπει να τα δώσει δημόσια.
Ας αρχίσουμε λοιπόν:
Υπάρχει κοινός τραπεζικός λογαριασμός Μπουτάρη – Καπόν;
Η Θεσσαλονίκη δεν θα γίνει πόλη των εταιρειών φαντασμάτων

e-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
Θέμα Μπουτάρη στον Δήμο Θεσσαλονίκης θέτει ευθέως η παραίτηση του αντιδημάρχου Οικονομικών, Χασδάι Καπόν, σε βάρος του οποίου άσκησε νέα ποινική δίωξη -σε βαθμό κακουργήματος- η εισαγγελία Πρωτοδικών, για τα...
WWW.KOMISTES.GR

Share on Google Plus

About ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας

Ο e-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Η προσπάθεια αφορά την πληρέστερη ενημέρωση σας...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ