ktimalogic

ktimalogic

Ιταλία: την παραγωγή κάνναβης αρχίζει ο στρατός

Ο ιταλικός στρατός αποφάσισε να αρχίσει την παραγωγή κάνναβης, σε συμφωνία με το υπουργείο Υγείας, ώστε να παράγονται εντοπίως φάρμακα για τη θεραπεία του πόνου λιγότερο ακριβά από τα εισαγόμενα.
 
Συμφωνία προς την κατεύθυνση αυτή υπογράφηκε στη Ρώμη ενώπιον των δημοσιογράφων ανάμεσα στην υπουργό Υγείας Μπεατρίτσε Λορεντσίν και την υπουργό Άμυνας Ρομπέρτα Πινότι.
 
«Πρόκειται για παραγωγή φαρμάκων για εξαιρετικά σοβαρές παθήσεις, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας ή για τη θεραπεία του πόνου», δήλωσε η κ. Λορεντσίν.
 
«Δεν πρέπει να του αποδίδεται οποιαδήποτε ιδεολογική ή πολιτισμική αξία, πρόκειται για ένα εγχείρημα αποκλειστικά προς το συμφέρον των ασθενών», επέμεινε να υπογραμμίσει η υπουργός.
 
Η καλλιέργεια και η επεξεργασία της κάνναβης θα γίνεται μέσα στον περίβολο ενός ειδικού στρατοπέδου στη Φλορεντία με την ονομασία «Στρατιωτικό Χημικό και Φαρμακευτικό Ίδρυμα», το οποίο είναι στην πραγματικότητα μια μικρή φαρμακευτική βιομηχανία που ήταν ως τώρα αφιερωμένη στις ανάγκες του στρατού, αλλά η οποία θα παράγει πλέον και για τον πολιτικό τομέα.
 
«Οι δυνατότητες του ιταλικού στρατιωτικού κόσμου είναι συχνά παραγνωρισμένες ή υποτιμημένες. Στη Φλορεντία έχουμε ό,τι χρειάζεται για να αρχίσουμε την παραγωγή», υπογράμμισε η κ. Πινότι.
 
Αυτό το στρατιωτικό ίδρυμα πρόκειται να παράγει περίπου 80 ως 100 κιλά ενεργού συστατικού κατ' έτος, δηλαδή ποσότητα που καλύπτει τις ανάγκες της Ιταλίας και στη συνέχεια θα παραδίδει το συστατικό στα τοπικά και τα νοσοκομειακά φαρμακεία που θα μπορούν να παρασκευάζουν συγκεκριμένα φάρμακα.
 
«Ένα γραμμάριο ενεργού συστατικού κοστίζει 15 ευρώ όταν το εισάγουμε και είμαστε πεπεισμένοι πως η τιμή των φαρμάκων που θα παράγουμε εντοπίως θα είναι σαφώς κατώτερη από το ήμισυ του κόστους που βαρύνει αυτή τη στιγμή την κοινωνική ασφάλιση», πρόσθεσε η κ. Λορεντσίν.
  defencenet.gr
Share on Google Plus

About ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας

Ο e-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Η προσπάθεια αφορά την πληρέστερη ενημέρωση σας...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ