ktimalogic

ktimalogic

"Παραπλανητική η "κόντρα" Ελλάδας - Γερμανίας στις Βρυξέλλες"

Γράφει ο Γιώργος Τασκασαπλίδης

"Η κόντρα Ελλάδας - Γερμανίας ή Γερμανίας - Ελλάδας αν επιθυμείτε, δεν γίνεται με κατεξοχήν βάση τα συμφέροντα των λαών, αμφοτέρων των χωρών.

Δηλαδή, είναι γνωστό πως ένα μικρό κούρεμα χρέους της Ελλάδας θα έχει ανεπαίσθητη ως μηδαμινή επίπτωση στους πολίτες των χωρών της Ευρώπης, καθώς επίσης, ότι ο ΕΝΦΙΑ και γενικότερα ο εξοργιστικός, αντισυνταγματικός και κοινωνικά άδικος  τρόπος φορολόγησης του Έλληνα (υπέρ των πλουσίων - κατά των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων), είναι κοινωνικά - νομικά - ηθικά απαράδεκτος. Φόρος που υπολογίζεται με χρήση δήθεν "αντικειμενικών" κριτηρίων και όχι βασιζόμενος επί του πραγματικού εισοδήματος, αναγνωρίζεται από όλους ως μέγα λάθος, ουδείς επιμένει στην διατήρηση του, αλλά τον δημιούργησε και πλέον τον διατηρεί με την βούληση της μόνο η Ελληνική κυβέρνηση, η οποία διαρκώς τον παρουσιάζει ως μονόδρομο.

Τα προβλήματα λοιπόν του πολίτη, σε αντίθεση με αυτά του κράτους, είναι απλά και σχετικά εύκολα στη λύση. Αυτό που απασχολεί κυρίως τον απλό λαό σε Ελλάδα στην Γερμανία και σε κάθε ευημερούσα χώρα, είναι το βιοτικό τους επίπεδο, ο τρόπος διαβίωσης, φορολόγησης και οι παροχές - υπηρεσίες του εκάστοτε Κράτους.

Εμάς ως Έλληνες μας απασχολεί άμεσα, όχι τόσο το εξωτερικό χρέος της χώρας (που έχει και αυτό το ρόλο του), αλλά πρωτίστως η δίκαιη φορολόγηση και οι παροχές του κράτους (υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλεια, υποδομές κ.α.), αφού όλα αυτά είναι δομημένα αδίκως και το αποδέχονται άπαντες.

Στις Βρυξέλες λοιπόν, ουδείς μα ουδείς αμφισβητεί πως ο τρόπος φορολόγησης του Έλληνα πολίτη είναι λανθασμένος και δέχονται να αλλάξει. Τον δέχθηκαν μεν όλοι, αλλά ποτέ μα ποτέ δεν τον επέβαλαν, ούτε καν εμπνεύστηκαν, επί παραδείγματι  τον ΕΝΦΙΑ (που είναι αλχημεία Βενιζέλου),και ούτε καν τα "αντικειμενικά" κριτήρια φορολόγησης δεν εμπνεύστηκαν  οι ξένοι. Αυτά είναι όντως όλα ανεπαίσχυντα και δεν υφίστανται τουλάχιστον  κατά αυτόν  τον τρόπο σε καμιά Ευρωπαϊκή χώρα. Αποδείχτηκε δε πλέον και στα Ελληνικά Δικαστήρια, που για να δικαιωθεί ο Έλληνας πολίτης πρέπει το δίκαιο του να είναι καταφανές, να "φτάνει ως τον ουρανό" και να "φτύσει" αίμα για να του αναγνωριστεί, πως είναι αντισυνταγματικός, άδικος και παραβιάζει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Άρα ποιο είναι λοιπόν το πρόβλημα; Η κυβέρνηση προφανώς συνδέει την άδικη και αντισυνταγματική φορολόγηση των πολιτών της, που έπρεπε άμεσα να αλλάξει άνευ διαπραγματεύσεων, με την πορεία και την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης! Δηλαδή, στρέφουν το μένος του Έλληνα πολίτη αποκλειστικά  προς στους Ευρωπαίους και Γερμανούς και όχι φυσικά προς την εκάστοτε ηγεσία της Ελλάδας. Αντιθέτως, οι Γερμανοί στρέφουν το μένος των πολιτών τους ενάντια σε οποιαδήποτε ελάφρυνση του Ελληνικού εξωτερικού χρέους, ενώ αυτό σε καμιά περίπτωση δεν θα έπρεπε να συντελεί στην άδικη και απαράδεκτη φορολόγηση και ευημερία των Ελλήνων πολιτών.

Η Ελλάδα και η κυβέρνηση θα μπορούσε κάλλιστα λοιπόν να απαλείψει τον ΕΝΦΙΑ και τα "αντικειμενικά" κριτήρια φορολόγησης άμεσα, χωρίς καμία έγκριση καμιάς τρόικας ή ομάδας των Βρυξελών. Αν είχαν τα "κότσια" οι ξένοι ας αντιδρούσαν σε αυτό, δεν το κάνουν όμως διότι θα έρθουν αντιμέτωποι ευθέως με τον Ελληνικό λαό. Άλλωστε, είναι μέτρα αντισυνταγματικά, είναι άδικα και δεν επιβλήθηκαν από εξωτερικό παράγοντα (είναι προϊόντα "σκέψης" Βενιζέλου και άλλων υπουργών της Ελλάδας). Άρα ο τρόπος φορολόγησης έπρεπε και πρέπει   να αλλάξει προς το δίκαιο, ανεξαρτήτως της έκβασης των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς ή την τρόικα ή την Ευρώπη.

Αφού λοιπόν δεν πήγαν καλά οι διαπραγματεύσεις, όπως δηλαδή ήθελαν οι δικοί μας ή αν θέλετε και η Ελλάδα, ο ΕΝΦΙΑ και τα αισχρά "αντικειμενικά" κριτήρια που μόνο αντικειμενικά και δίκαια δεν είναι, παραμένουν και μάλιστα δια στόματος Βαρουφάκη. Μόνο το δίκαιο και οι ανάγκες του απλού πολίτη δεν είναι μάλλον η πρώτη προτεραιότητα και σε αυτή την κυβέρνηση και ας παραδέχονται πως κάποιοι πλούτισαν και πλουτίζουν από το υπάρχων φορολογικό σύστημα.

Ας επιλέξουμε λοιπόν ποιος είναι ο πρωτεύων "εχθρός" μας και με ποιον πρέπει να "θυμώσουμε" και  εναντιωθούμε  περισσότερο.
"

Χαιρετισμούς,

ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας

Share on Google Plus

About ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας

Ο e-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Η προσπάθεια αφορά την πληρέστερη ενημέρωση σας...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ