ktimalogic

ktimalogic

Και ξαφνικά οι μνημονιακοί δημοσιογράφοι ... έγιναν "εθνικιστές"


Και ξαφνικά οι μνημονιακοί δημοσιογράφοι ... έγιναν "εθνικιστές" κι ανησύχησαν για τη Μακεδονία και την κατεχόμενη Κύπρο. Τα λαμόγια που ξέχασαν πόσες χιλιάδες φορές αποκάλεσαν οι Αμερικάνοι τα Σκόπια με το καλλιτεχνικό τους όνομα, τα λαμόγια που προωθούσαν το Σχέδιο Ανάν και που υποστήριζαν τη Ρεπούση για τον "συνωστισμό" ανησύχησαν. 

Προσπαθώντας να απαξιώσουν τον Πούτιν στους πατριωτικούς κύκλους ..."σοκαρίστηκαν".
Δεν σοκαρίστηκαν με τα Μνημόνια, ,με τις αυτοκτονίες και "σοκαρίστηκαν" από τις αναφορές του Πούτιν...που φυσικά δεν είναι κάτι καινούργιο. 

Το Μακεδονικό είναι επινόηση των Ρώσων για να βγουν στο Αιγαίο. Και το αίμα που χύθηκε στη Μακεδονία ...χύθηκε με εντολή των αφεντικών για αποκλεισμό των Σλαβικών κρατών από το Αιγαίο. 

Και φυσικά αφού η Ελλάδα ανήκει στο χαρέμι των σιωνιστών συμμετέχοντας ενεργά στις κυρώσεις εναντίον των Ρώσων...εννοείται θα επιλέξει να χτυπήσει κι εμάς εκει που πονάμε.
Οι Ρώσοι εκλέγουν τον πατριώτη Πούτιν και οι Έλληνες εκλέγουν λαμόγια 5ης γενιάς.
Η Ελλάδα, ως κράτος ,επιτίθεται για πολλοστή φορά στα συμφέροντα των Ρώσων κι αυτό φυσικά θα απαντηθεί. 

Γι' αυτό πρέπει να μάθουμε να ξεχωρίζουμε τους Έλληνες από την ελληνόφωνη κυβέρνηση και τους ελληνόφωνους δημοσιογράφους.
Οι Έλληνες ήθελαν τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.
Δεν ήθελαν να επιβληθουν κυρώσεις στη Ρωσία και να ζημιωθούν οι αγρότες αλλά η κυβέρνηση εκπροσωπεί τα ξένα συμφέροντα κι αυτά υπηρετεί αποκλειστικά.
Όλοι μαζί πίνουν το δικό μας αίμα χωρίς οίκτο.
Μέχρι να σταματήσουμε να εκλέγουμε τους πράκτορες του σιωνισμού αντί αυτούς που θα εκπροσωπήσουν εμάς...να είμαστε έτοιμοι για όλα.


>>> Ο κόμβος διανομής φυσικού αερίου στα σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας είναι δυνατός, όπως και η διέλευση του αερίου αυτού μέσω της Ελλάδας προς την υπόλοιπη Ευρώπη, όμως ένα τέτοιο σχέδιο, δεν εξαρτάται κυρίως από τη Ρωσία, αλλά από την ΕΕ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, στην καθιερωμένη απολογιστική του συνέντευξη για το πέρας του έτους.


Ο κόμβος «εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Θέλουν να έχουν από τη Ρωσία σταθερές, εγγυημένες, απολύτως κατανοητές και χωρίς κινδύνους από τη διακίνηση, προμήθειες ενεργειακών πηγών, τις οποίες χρειάζονται σε εξαιρετικό βαθμό; Υπέροχα, τότε θα εργαστούμε», είπε ο Ρώσος Πρόεδρος, αναφερόμενος στην πρόσφατή απόφασή του να ακυρώσει την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, ο οποίος επρόκειτο να διέρχεται μέσω της Βουλγαρίας και να καταλήγει στην Κεντρική Ευρώπη.


«Τότε μπορούμε μέσω της Ελλάδας να περάσουμε στην FYROM (σ.σ.: ο κ. Πούτιν χρησιμοποίησε τον όρο της ρωσικής διπλωματίας «Μακεδονία»), μπορούμε περαιτέρω να βγούμε στη Σερβία, μπορούμε και πάλι να φθάσουμε στο Μπάουμγκάρτεν στην Αυστρία. Δεν το επιθυμούν; Τότε δεν θα πάμε. Απλώς το ερώτημα είναι ότι φθηνότερες και πιο αξιόπιστες προμήθειες αερίου από εκείνες της Ρωσίας δεν υπάρχουν και στην εγγύς ιστορική προοπτική δεν προβλέπονται», παρατήρησε ο Ρώσος ηγέτης, υπογραμμίζοντας την αύξηση της τουρκικής οικονομίας και την ανάγκη για αποστολή μεγαλύτερων όγκων φυσικού αερίου στη γείτονα χώρα.

Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση Τούρκου δημοσιογράφου για το Κυπριακό, ο Βλ. Πούτιν είπε ότι η χώρα του προσπαθεί να τηρεί «ισορροπημένη θέση» στο ζήτημα. Ωστόσο ο. κ. Πούτιν χρησιμοποίησε αμφιλεγόμενη διπλωματική ορολογία, που δεν συνάδει ούτε με τις έως τώρα ρωσικές θέσεις για το Κυπριακό, ούτε με τα σχετικά ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ.
«Σε ό,τι αφορά στην Κύπρο, τη "Βόρεια" και την Κυπριακή Δημοκρατία στο Νότο, γνωρίζετε ότι προσπαθούμε να έχουμε ισορροπημένη θέση και να οδηγήσουμε την υπόθεση έως την επίλυση του προβλήματος, η οποία θα ικανοποιούσε τόσο το "βόρειο", όσο και το "νότιο τμήμα" τής νήσου, τόσο το τουρκικό, όσο και το ελληνικό», είπε ο Ρώσος ηγέτης, που ενέπλεξε και την Ελλάδα στους συλλογισμούς του περί «ισορροπημένης ρωσικής θέσης».

«Έχουμε πολύ καλές σχέσεις με την Τουρκία, επομένως, έτσι, είτε αλλιώς, αυτές επεκτείνονται και στη "Βόρεια Κύπρο" και δεν αναφέρομαι στην Ελλάδα, με την οποία έχουμε ιδιαίτερες σχέσεις, εννοώντας την κοινή θρησκεία. Αυτά τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα και το ζήτημα απολύτως τοπικό, αλλά πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους», σχολίασε ο Ρώσος Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «θα επιδιώκουμε, όπως και στο παρελθόν μια ισορροπημένη λύση, χωρίς έξωθεν επιβολή, που είναι πολύ βασικό, ώστε οι άνθρωποι να συμφωνήσουν μόνοι τους μεταξύ τους». Γιατί, είπε, όταν επεμβαίνει κάποιος απέξω και προσπαθεί κάτι να επιβάλει, οι συμφωνίες που προκύπτουν δεν διαρκούν πολύ

«Υπάρχει, όμως, παρ' όλ' αυτά, ορισμένη αισιοδοξία, πότε μεγαλύτερη, πότε μικρότερη, υπάρχουν εντούτοις επαφές και στα σύνορα υπάρχει κάποια φιλελευθεροποίηση και χαλάρωση. Θα κινηθούμε περαιτέρω προς αυτή την κατεύθυνση», κατέληξε ο Ρώσος ηγέτης, ο οποίος εγκωμίασε προσωπικά τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν γιατί δεν υποκύπτει, όπως υπονόησε, σε εξωτερικές πιέσεις, αλλά και το παράδειγμα της συμφιλίωσης στην Ευρώπη και ειδικά μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας, για να υπογραμμίσει ότι η Ρωσία έχει «πάρα πολλά συμπίπτοντα περιφερειακά συμφέροντα» με την Τουρκία, γι' αυτό και έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων των δύο πλευρών, που θα προωθηθεί.<<<

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

e-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
Share on Google Plus

About ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας

Ο e-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Η προσπάθεια αφορά την πληρέστερη ενημέρωση σας...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ