ktimalogic

ktimalogic

Τουρκία: Έτοιμη για σταρτιωτική δράση στο έδαφος της Συρίας και του ΙΡΑΚ

ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΚΟΛΑΣΗ!

Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΠΩΣ ΤΗ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΩΣ ΤΩΡΑ!

Όπως είχαμ εαναφέρη σε σχετική μας ανάρτηση ( δες εδώ), τελικά το κοινοβούλιο της Τουρκίας
ενέκρινε την Πέμπτη την πρόταση που εξουσιοδοτεί την κυβέρνηση να εγκρίνει την αποστολή στρατευμάτων στο Ιράκ και στη Συρία για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, αφού πρωτίστως εξόπλιζαν και προετοίμαζαν τους ισλαμοφασίστες,  όλο το προηγούμενο διάστημα με όπλα και εκπαίδευση!

Όπως μεταδίδει το Reuters, η πρόταση επιτρέπει ακόμα σε ξένους στρατιώτες να εγκατασταθούν στην Τουρκία και να χρησιμοποιήσουν τις στρατιωτικές της βάσεις.
Tην Τετάρτη ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, είχε δηλώσει ότι η Τουρκία θα πολεμήσει κατά του Ισλαμικού Κράτους και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων στην περιοχή, αλλά δεν υποχωρεί από τον στόχο της αποκαθήλωσης του Σύριου προέδρου, Μπασάρ Αλ Άσσαντ, 
«Θα πολεμήσουμε αποτελεσματικά ενάντια τόσο στο Ισλαμικό Κράτος και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων εντός της περιοχής. Αυτή θα είναι πάντοτε η προτεραιότητα μας» είπε σε ομιλία του στο τουρκικό κοινοβούλιο ο κ. Ερντογάν. «Επίσης θα συνεχίσουμε να δίνουμε προτεραιότητα στον στόχο μας να απομακρύνουμε το συριακό καθεστώς, να βοηθήσουμε στην προστασία της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και να ενθαρρύνουμε ένα συνταγματικό, κοινοβουλευτικό σύστημα διακυβέρνησης που θα αγκαλιάζει όλους τους πολίτες» πρόσθεσε.
Σημειώνεται πως τα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ και την Συρία φτάνουν τα 1.200 χιλιόμετρα και η χώρα έχει δεχθεί ήδη 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες από την Συρία. Την εβδομάδα αυτή παρέταξε άρματα μάχης στα σύνορα με την Συρία, μετά την προέλαση των τζιχαντιστών.

Με πληροφορίες και από πηγή
Share on Google Plus

About ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας

Ο e-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Η προσπάθεια αφορά την πληρέστερη ενημέρωση σας...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ