ktimalogic

ktimalogic

ΤΟΥΡΚΙΑ : ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΣΤΙΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ISIL

"Μήνυμα" της Τουρκίας ότι δεν πρόκειται να υποστηρίξει τις αμερικανικές επιχειρήσεις εναντίον της ISIS

Στις 21 Αυγούστου αμερικανικό F-15 επέστρεφε από επιδρομή στο Ιράκ,
χτυπημένο, άγνωστο πως. Το αεροσκάφος δεν μπορούσε να φτάσει στη βάση του, στο Κατάρ.
Οι Αμερικανοί ζήτησαν την άδεια των Τούρκων να προσγειωθεί το αεροσκάφος τους στην Τουρκία, η οποία και εδόθη και το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη βάση του Μπατμάν. Μετά από πρόχειρες επισκευές το αμερικανικό μαχητικό επέστρεψε στο Κατάρ, συνοδευόμενο από ζεύγος τουρκικών F-16, για όσο διάστημα πετούσε εντός του τουρκικού εναέριου χώρου.
Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε, ανωνύμως, ότι η άδεια δόθηκε μόνο και μόνο γιατί κινδύνευε η ζωή του Αμερικανού πιλότου. «Διαφορετικά η Τουρκία δεν επιθυμεί να λάβει μέρος σε καμιά στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή, για την ώρα. Όμως, η βάση του Ιντσιρλίκ είναι διαθέσιμη για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας και ως επιμελητειακή βάση για τις δυνάμεις που πολεμούν κατά του Ισλαμικού Κράτους (ΙS)», είπε.
Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει ότι η Τουρκία είναι ο μοναδικός σύμμαχος της ISIS στην περιοχή και αυτό ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα στις σχέσεις της με τις ΗΠΑ, τουλάχιστον περισσότερα από όσα υπάρχουν σήμερα.

Share on Google Plus

About ΚΑΘΡΕΦΤΗΣπελλας

Ο e-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Η προσπάθεια αφορά την πληρέστερη ενημέρωση σας...
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ